Lasius fuliginosus

 

Glanzende Houtmier

 

Glanzende Houtmier

 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
HOMEE
 

Glanzende Houtmier
De Glanzende Houtmier is heel goed aangepast aan het nederlandse klimaat en is heel veelzijdig. Zo is de Glanzende Houtmier, onder andere, een handige aggrarieer en veehouder. De zoete nectar die bladluizen afscheiden is een lekkernij die door de glanzende houtmier wordt gegeten en geoogst. De mieren bieden als tegenprestatie bescherming door diverse natuurlijke vijanden, zoals bijvoorbeeld de zweefvlieg die zijn eieren in de buurt van bladluizen legt, te verjagen of zelfs te doden. De Glanzende Houtmier is herder in de waarste zin van het woord.

In de tropen staat de "Bladsnijder Mier" bekend om het verbouwen van een schimmel. Deze schimmel wordt gekweekt in speciale kamers onder de grond, waarvan de temperatuur en de luchtvochtihgeid wordt gereguleerd, op een bodem van bladeren die eerst tot een voedsame pulp wordt gekauwd. De schimmel bevat alle voeding en mineralen die de kolonie nodig heeft.

 

Click on the images to see the full high-res version.

     

*** WARNING ***
FOR PERSONAL USE ONLY. COMMERCIAL USE OF ALL IMAGES, INCLUDING ALL 2FACED LOGO'S, PRESENTED IN THIS ENTIRE GALLERY, IS PROHIBITED, AND WILL BE PROSECUTED UNDER THE FULL EXTEND OF INTERNATIONAL COPYRIGHT LAW.

     
 
HOME
 
     

©2019-2faced